Vakantiedialyse
Home
L


L
L

Pagina : Over Vakantiedialyse.eu

Over VakantieDialyse.eu

Alle vakanties boekt u via ons bij de

orginele website van de reisorganisaties.

Vakantiedialyse bestaat 10 jaar

Dank voor uw advies en/of inbreng :

Kinderarts / Kindernefroloog  

Mw. drs. L. Koster - Kamphuis   

Dhr. ir. W. Bosman

Adviseur  ICT

Mw. A. de Snaijer  

Dialyseverpleegkundige

Eurocept Homecare - dialyse

Journalist vakantiedialyse.eu

Mw. J.H. de Visser  

Foto Journalist

VakantieDialyse  werkt  geheel  onafhankelijk  en  heeft  geen  enkele  financiële  binding.

Naar begin

Dank voor uw Back-link


Benieuwd  wie ons geholpen heeft met een back link?


klik dan hier.

Er is één dag in 2000 om nooit meer te vergeten.  Na alle problemen van het millennium, de wereld zou immers net niet vergaan, begon alles in de privé sfeer.  Ik werd 50 jaar en dat moest gevierd worden. We wilden met z'n alle naar Disney Parijs gaan met alles drop en dran.


Het liep ietsjes anders.  We zouden vroeg met de Thalys naar Parijs gaan maar ik kon mijn bed niet uit, niet dat ik te lui was maar ik was geheel verlamd en kon niets meer bewegen. De familie dacht dat ik een grapje maakte maar helaas het werd nog erger. De huisarts gebeld en omdat wij op een heel klein dorpje wonen was hij er zo. Wat gekeken en geklopt en toen was hij de ambulance al aan het bellen. Familie in rep en roer want  nu   moest er  een   hoop geregeld worden.


Het werd nog spannender.  De ambulance broeders kwamen naar boven met zuurstof en brancard maar na 1 minuut vonden ze het onverantwoord om mij mee te nemen en ze belde voor de helikopter. Echt, waar andere vijftigers een pop in de tuin zetten had ik 15 minuten later een heli in de tuin staan. Gelukkig werd ik onder zeil gebracht en hoefde ik niet, ik ben er bang voor, te vliegen en met een politie wagen voor de ambulance en een er achter gingen we naar Rotterdam en die 50 km is nog nooit zo vlug gegaan alle kruisingen waren afgezet. Dit laatste heb ik van horen zeggen want ik was heel ver weg. Ik werd drie dagen slapend gehouden en toen kwamen diverse reflexen terug en was ik uit de gevaren zone volgens de dokter. De angst bij de familie was iets gezakt en ik was dialyse-toerist geworden.


Ik bespaar u de rest van alle ellende maar ik moest op een gegeven moment kiezen wat ik (wij) van plan waren en met welke dialyse ik verder wilde gaan. Weer familieberaad en we kozen voor buikspoelen en als dat niet meer ging voor hemodialyse. Transplantatie is voor mij geen optie. Nu weet ik dat vele zich afvragen wat is dit voor een beslissing maar heel vaak kan je achteraf pas zeggen of het de goede weg (beslissing) is geweest.  De zeven en halve jaar buikspoeling verliep vrij rustig. twee maal buikvliesontsteking, en dat was geen pretje kan ik zeggen, maar verder zijn we heel Europa door gereisd met onze Baxter dozen. En toen kwam de tijd van de hemodialyse en dat was wel even wennen vier uur stil zitten in een stoel en tv kijken was voor mij niet makkelijk. De oplossing kwam twee jaar later van onze ICT- dochter zij had het idee voor de website.                           


                                                                VakantieDialyse.eu  was geboren.


Tijdens de dialyse werd het druk met oefenen, proberen, zuchten en opnieuw beginnen maar de dialyse tijd werd ineens heel erg kort. Na een jaar hadden we alle Nederlandse centra bij elkaar en kwamen er veel mailtjes met vragen om uitbreiding met buitenlandse centra. Toen (2010) kwam alles in een stroomversnelling. De buitenlandse centra kwamen erbij maar ook een stukje dialyse- en toeristische informatie en ik kon al het werk niet meer alleen af. 


Gelukkig kreeg ik hulp en heeft VakantieDialyse een echte redactie gekregen van vier personen zo hebben we alles onder controle. Met gemiddeld 40 tot 60 bezoekers per dag uit binnen en buitenland heeft VakantieDialyse aan een behoefte voldaan wat ook blijkt uit de vele mailtjes van dialyse-toeristen met vragen en vakantie ervaringen maar ook de (buitenlandse) dialysecentra weten ons te vinden met verzoeken en opmerkingen. VakantieDialyse bezoekt ook regelmatig een vakantiedialyse om zelf te kunnen beoordelen hoe deze “voelt ". 


Ons kleine team, Janny, Patricia, José en Leo wenst al onze bezoekers een hele fijne Vakantie thuis of ergens op deze Globe en alle lotgenoten natuurlijk een stabiele vakantiedialyse.


maart 2010

  

Het is 2017 en tijd voor een update over VakantieDialyse.eu


VakantieDialyse heeft haar plaats gevonden in de dialysewereld zowel binnen Nederland als ver daarbuiten. Om de kosten een beetje te drukken hebben we de mogelijk geopend om reizen en bungalows te boeken via vakantiedialyse. De boeking gaat via de originele organisaties zoals Landal, Roompot of Centerparcs maar vakantiedialyse krijgt voor deze boeking een klein bedrag. Omdat we nu meer mensen hebben zijn we begonnen met de bungalowparken te koppelen aan een dialysecentrum die binnen 10 tot 25 km ligt van het bungalowpark een heel karwei maar leuk om te doen. Ook zien we dat er steeds langer gekeken wordt op de website. We hebben  helaas moeten besluiten om Afrika, Azië, Zuid Amerika en het Midden-Oosten te laten vervallen sommige dialysecentra sluiten of zijn zomaar van de aardbodem verdwenen door oorlog of geweld in het gebied  geen goed begin voor het plannen van een reis voor onze dialyse toeristen dachten wij.    


maart 2017                      

ANWB Camping – Zoek en boek meer dan 9000 campings in 27 landen