Vakantiedialyse
Home
L
L
L

Pagina : Dialysereizen

Alle vakanties boekt u via ons bij de

orginele website van de reisorganisaties.

DIALYSEREIZEN

Vakantiedialyse bestaat 10 jaar

Cruises

MS Zonnebloem

vervolg MS Zonnebloem

Benidorm

Frankrijk

Dialyseren aan boord kan dat?


Aan boord zal een behandelruimte voor hemodialyse worden ingericht, zodat de gasten aan boord kunnen dialyseren. Er is plaats voor maximaal 8 dialyse-gasten, die drie maal per week kunnen dialyseren.


Dianet verzorgt twee volwaardige dialyse-plaatsen aan boord. Bovendien zullen er drie dialyse-verpleegkundigen meereizen om de dialyse te begeleiden en de apparatuur aan- en af te sluiten.  Het team deelt tevens de dialyse in, zodat gasten afwisselend een ochtend, een middag en een avond aan de beurt zijn voor hun dialyse.  Zo blijft er voor alle gasten en hun familie ook ruim de gelegenheid om de prachtige Noorse bestemmingen te verkennen of er een excursie te maken.

Cruises bieden de ideale vakantie voor dialysepatiënten om de meest opwindende en mooiste plaatsen te bereiken en tegelijkertijd de dialysebehandeling te behouden. Dankzij de hoogste normen van het ASTOR dialysestation, kunt u zich concentreren op uw vakantie en genieten van alle luxe van de cruise ten volle. Omdat dialyse altijd gebaseerd is op het programma van de reis en u dus de mogelijkheid biedt om deel te nemen aan alle gewenste excursieprogramma's.

Dialysis at Sea Cruises biedt dialysepatiënten en hun families, "Vrijheid".


Vrijheid om een ​​aantal van de meest exotische bestemmingen te verkennen en te bezoeken, die ooit als dialysepatiënt onmogelijk werden geacht. De vrijheid om te ontspannen, met het gevoel dat een team van opgeleide specialisten in de nefrologische zorg op de hoogte is, zal met u cruisen.

Holland America Line blijft trouw aan de tijdloze elegantie van het oceaanreizen.


Vanaf het moment dat u aan boord stapt van een van onze ruime, middelgrote schepen merkt u het verschil. Klassieke scheepslijnen. Een fraai interieur. Warme, gastvrije service.

Door de krachten te bundelen met de professionaliteit van de Nederlandse organisatie Dianet, kunnen gasten nu dialyseren aan boord! Carias Zorg op Zee en Dianet maken het mogelijk om individueel, met uw partner of familie deze prachtige cruisevakantie te ervaren. Aan boord van de Hapag Lloyd cruises is er een dialyseteam van Hapag Lloyd aanwezig.

Boeken bij Carias kan via de website, per e-mail of telefonisch. Persoonlijk advies op ons kantoor uitsluitend op afspraak

MS de Zonnebloem is de naam van ons volledig aangepaste passagiersschip, voorzien van de benodigde medische voorzieningen zoals tilliften en hoog-laag bedden.


Ieder jaar in SEPTEMBER vaart de Zonnebloem, i.s.m. de Nierstichting, ook voor dialyse patiënten er varen dan twee dialyseverpleegkundige, een nefroloog en een technieker mee.


Kijk op de volgende bladzijde voor verslagen van de reis

  

Zonnebloemreis met dialyse naar Koblenz.


Een verslag van onze vaste schrijfster voor vakantiedialyse

dialyseverpleegkundige Angelique de Snaijer.Maandag 22 september 2014,


De eerste dag, varen we rond 14:00 vanuit Arnhem richting Duitsland. s'middags hebben we de eerste dialyse, we hebben voor de dialyse 2 hutten, 1 hut met bed en de andere met dialyse stoel.


Al varend sluiten we de mensen aan, en dan is het genieten van een rustige dialyse met al een prachtig uitzicht. Naast de dialyse stoel/bed is er een groot raam en er hangt een tv waar het uitzicht vanaf de voorkant van het schip te zien is. s' avonds genieten we van een heerlijke uitgeserveerde maaltijd, daarna naar de lounge om wat met elkaar te praten, elkaar te leren kennen, Er zijn totaal 130 passagiers aan boord, waarvan 64 vrijwilligers,  alles draait op vrijwilligers, behalve de kapitein en de koks. Er is een arts, fysio, kapper, (dialyse) verpleegkundige, brandwacht, restaurant bediening, barbediening, receptioniste, schoonmaak en wat ik nog vergeet.

Dinsdag 23 september 2014,


Varen we naar het Ruhrgebied, we beginnen al vroeg met dialyseren, zodat de passagiers s' middags vrij te besteden hebben, waar mijn dialyse collega Hans Overtoom en mijzelf  wat  live  muziek   verzorgen  tijdens   de dialyse.  We varen tijdens het dialyseren Düsseldorf voorbij. Tijdens de lunch zijn we in Keulen. We kunnen rond 14:00 van boord. Passagiers kunnen evt. een excursie per bus door Keulen maken van ong. 1,5 uur of zelf de stad verkennen  met evt. een   vrijwilliger  die  mee  kan   gaan. De prachtige grote Dom maakt veel indruk op mij. Om 18:00 weer een heerlijke maaltijd en na het eten was het tijd voor een gezellige avond met live muziek. Er werd flink gedanst met en zonder rolstoel. Schitterend om iedereen zo zien te genieten!


Woensdag 24 september 2014,


Varen langs Bonn, en rond 12:30  arriveren we in Andernach. Weer dialyseren we 2 dialyserende passagiers in de ochtend. Het landschap veranderd al varend, heuvelachtig, schitteren groen. Ook vandaag speelt Hans weer naast de dialyse machine op zijn keyboard. De tijd vliegt zo om!  Andernach is niet zo groot, maar heerlijk om een wandeling te maken en op een terrasje te zitten.


Donderdag 25 september 2014,


Varen we naar Koblenz. Varen langs de loreley , landschap is zo mooi. s' middags kunnen we weer allemaal de stad in, voor een stadstour of met de kabelbaan naar de oude vesting. ’s Avonds nuttigen we al varend de maaltijd en is er live muziek in de lounge.


Vrijdag 26 september 2014,


Arriveren we in Düsseldorf. Laatste dialyses vandaag, weer wat muziek gemaakt , dit maal gitaar en zang. Een Mw. van 81 jaar, die dan op de dialyse ligt, zegt ineens:  ik heb de mooiste vakantie ooit gehad! Wat bijzonder om te horen,  het is ook een hele mooie reis, zoveel passagiers zien genieten, zoveel vrijwilligers, die thuis vaak , op de verpleging na, heel ander werk doen of gedaan hebben. De vrijwilligers genieten ook volop, als ik met de verpleging spreek, zegt iemand, het is heerlijk werken hier, eindelijk weer eens tijd om de mensen te rustig te verzorgen , te verwennen, praatjes maken. Dus vanuit alle kanten is dit een topvakantie!. Laatste avond hebben we gala diner, iedereen is mooi aangekleed.. Heerlijk eten, wat we overigens heel de week hadden.


Zaterdag is het helaas tijd om in de ochtend afscheid te nemen van elkaar.  Volgend jaar September 2015 ga ik weer mee!


In de maand september organiseert de Nierstichting wekelijks een dialysereis met het motor schip

De Zonnebloem.

Een week varen ( van maandagmiddag tot zaterdagochtend) met de dialyse behandeling aan boord.Dit is altijd weer een bijzonder mooie reis. Wekelijks kunnen er vijf dialysegasten mee aan boord. Zij dialyseren de ochtend al varend, in een daarvoor aangepaste hut. De reis is bedoeld voor gasten die wat moeilijker ter been zijn, of volledige hulp nodig hebben. Het aanmelden voor deze dialysereis gaat via de Nierstichting, via het vakantieboekje dat in januari/februari uitkomt. De Zonnebloem gaat niet over de aanmeldingen van de dialysepatiënten, waardoor het beleid van de Nierstichting, qua bepaling of een patiënt wel of niet mee kan of mag vanwege diens (on)mogelijkheden, wellicht wat soepeler is dan de Zonnebloem zelf. Er kan aan boord volledige zorg aangeboden worden. Veel is er mogelijk aan boord. ‘s Middags liggen we in verschillende steden aangemeerd. Iedereen kan dan van boord om te genieten, eventueel met begeleiding van een vrijwilliger. Tijdens deze dialysereizen zijn er twee dialyseverpleegkundigen aanwezig die de dialyses aan boord uitvoeren. Ook speciaal in september is dat er een neuroloog als arts aan boord is en een technicus  voor eventuele problemen met de dialysemachines. Op de boot gaan ongeveer 60 gasten mee en 60 vrijwilligers. Er is ook vast personeel op de boot, zoals natuurlijk de kapitein, matrozen, een kok en een hoofd verpleging. Verder is er een fysiotherapeut en een kapster/schoonheidsspecialiste aanwezig, dit zijn wel weer vrijwilligers. Er zijn voldoende rolstoelen aan boord, zodat iedereen van boord kan om de stad te bezichtigen. Eigen rolstoelen kunnen ook meegenomen worden. Het is mooi om te zien dat de vrijwilligers ook volop genieten van het niet-alledaagse drukke werk in bv. ziekenhuis of verpleeghuis. Gewoon even ‘tutten’ kan heel goed op het schip.


Het schip vaart normaal gesproken de Rijn af tot de Lorelei in Duitsland, waarbij plaatsen gepasseerd worden als Keulen, Bonn, Boppard, Andernach en Rudesheim. Helaas stond dit jaar het waterpeil te laag om Duitsland binnen te varen. De kades zijn dan te hoog om met een rolstoel van boord te gaan, de steiger ligt dan erg steil en dit is te gevaarlijk. Daarom was dit keer de route voor ons: De opstapplaats is in Arnhem, dinsdag waren we in Hellevoetsluis, woensdag Rotterdam, donderdag Gouda, vrijdag Wijk bij Duurstede en zaterdag waren we weer terug in Arnhem. We hadden echt de hele week prachtig weer, rond de 20 graden, heerlijk ook om nog boven aan dek te zitten met een lekker drankje.


Ook de week erna was het mooi weer. De route ging toen richting Venlo en Roermond. De gasten kunnen zelf kiezen voor een excursie in een stad, meestal in de vorm van een stadstour of bezichtiging van bijvoorbeeld een museum of wijnproeverij. Dit is zeker niet verplicht. Gewoon een terrasje of een wandeling langs de winkels kan ook, met of zonder vrijwilliger erbij, die de rolstoel duwt.


De maaltijden aan boord zijn altijd goed. ‘s Morgens en ‘s middags is dit in buffetvorm,‘s avonds worden de maaltijden opgediend door de vrijwilligers als in een chique restaurant. De laatste avond is het helemaal feest met een galadiner. Iedereen is dan net wat netter gekleed dan anders.

Verder worden de avonden gevuld met spelletjes en er is ook een feestavond, met live muziek.

Ik ga als vrijwilliger al voor de zevende keer mee en het is zo mooi om iedereen zo te zien genieten, de gasten en de vrijwilligers! Inschrijven kan, zoals gezegd, via de Nierstichting, de reisgids komt meestal eind januari uit en dan kunt u zich ook aanmelden. Er is vaak veel animo, dus wees er op tijd bij.
                                                                   Deel 2 op de volgende bladzijde

 

Een verslag van onze vaste schrijfster voor vakantiedialyse

dialyseverpleegkundige Angelique de Snaijer.

Voor veel mensen met een handicap is een vaarvakantie de meest comfortabele, of zelfs de enige mogelijkheid om op vakantie te gaan.


Elk jaar gaan dan ook ruim 3.000 mensen met het aangepaste schip mee voor een prachtige meerdaagse vaarvakantie in eigen land of over de grens naar Duitsland en België.


MPS de Zonnebloem is de naam van het volledig aangepaste passagiersschip, voorzien van de benodigde medische voorzieningen zoals tilliften en hoog-laag bedden.

Let op:  Dialyse aan boord is alleen in de maand September mogelijk.

De aanmelding voor deze reis loopt via de Nierstichting

De techniek van Ms. de Zonnebloem. ( voor de techneuten onder ons.)


De Zonnebloem is 115 meter lang, 11,5 meter breed, heeft een diepgang van maximaal 1,70 meter met een holte van 3.70 meter. Het motorpassagiersschip telt vier dekken, te weten (van boven naar beneden) het zonnedek, het salondek, het hoofddek en het onderdek. De liften en de stuurhut op het zonnedek kan men hydraulisch laten zakken tot een hoogte van 8,80 meter boven het water, als het schip onder een brug door moet.


Dat is normaal gesproken voldoende voor bruggen op Rijnvaarthoogte. Verder is het schip voorzien van vier roerpropellers: dubbel uitgevoerde schroeven geplaatst aan 260 graden draaibare steunpunten, twee achter en twee voor, welke het mogelijk maken om het schip om zijn as te laten keren en ook om zijwaarts aan te leggen. Het schip is gebouwd voor 135 passagiers. Doorgaans wordt het schip bemand met elf bemanningsleden en 63 vrijwilligers. Onder deze vrijwilligers bevinden zich circa 25 verpleegkundigen en een arts. De accommodatie omvat elf eenpersoonshutten en 29 tweepersoonshutten.


Eind 2010 werd het schip aangepast en gemoderniseerd. Het kreeg naast nieuwe gordijnen, vloerbedekking en stoffering ook twee speciale hutten voor obesitas-patiënten, een compleet verbouwde bibliotheek, een nieuwe lees- en televisiehoek en uitbreiding van de afwaskeuken met een supersnelle spoelunit. Er werd een energiebesparing van 25% gerealiseerd door technologische aanpassingen aan het schip. Zo bespaart De Zonnebloem sinds de vernieuwingen 5000 liter gasolie per vaarweek.


De meeste verbeteringen die tot stand kwamen in samenwerking met de eigen Zonnebloemtechnici bestonden uit het efficiënter gebruik maken van de restwarmte van de motoren. Hierdoor kunnen de verwarmingsketels onder normale omstandigheden uit blijven. Ook kleinere aanpassingen hebben aan de kwart energiereductie bijgedragen, zoals het vervangen van de halogeenverlichting door 1.500 spaarlampspotjes en het voeren van een beter airconditioningbeleid.  Volgens planning vaart het schip 42 keer per jaar door heel Nederland en over de Rijn in Duitsland, waarbij het in totaal zo'n 2850 mensen vervoert met een lichamelijke beperking door ziekte, handicap of leeftijd.

Meer Techniek

Meer weetjes

Filmpjes

Foto september 2018 Rotterdam

Zorgeloos op vakantie!

Dat is de vakantie die u kunt beleven in Resort Ciudad Patricia in Benidorm.Wanneer u wat ouder bent, mogelijk minder goed ter been , zorg nodig heeft of er tegenop ziet om alleen op vakantie te gaan, staan wij voor uw klaar om u een onvergetelijke vakantie te bezorgen.

Begeleiding vanuit Nederland behoort tot de mogelijkheden, waardoor u verzekerd bent van hulp bij het inchecken én tijdens de vlucht. Bij aankomst op de luchthaven van Alicante wordt u door onze Nederlandstalige chauffeur opgewacht en met de aangepaste rolstoelbus van Ciudad Patricia in 45 min. naar her zorghotel gebracht.

   Let op nieuw E-Mail:  l.bali@residenciapatricia.com

Groepsreis NPVR naar Benidorm, Zorghotel Ciudud Patricia    6 juni t/m 15 juni 2017                                              

 

Vanuit de NPVR, nierpatiëntenvereniging Rijnmond, wordt al enkele malen een reis georganiseerd naar Benidorm Spanje. Meestal 2x per jaar,  in mei en september.  De reis is inclusief  volledige begeleiding vanaf Rotterdam Airport . Een 10 daagse reis voor hemodialyse, peritoneale en transplantatie patiënten met evt. partner/kennis. We verblijven in het geweldige zorghotel Residenia Ciudad Patricia, waar alle zorg zo nodig aanwezig is. Arts, fysio, verpleegkundig personeel, was service. Aangepaste kamers en badkamer.  Volop eten en drinken, een heerlijk groot dakterras en volop Nederlands sprekend personeel. 


Voor de dialyses gingen we naar het Ziekenhuis IMED Hospitales Benidorm, 7 minuten rijden van het Hotel. De dialyses gingen daar erg goed, kundig en ook Nederlands sprekend personeel. Arts op de dialyse altijd aanwezig. Excursies , die vanuit het Hotel inclusief georganiseerd worden, naar oa. Guadalest, Levente strand, Markt van Benidorm, Visplaats Calpe, oude centrum van Benidorm, Botanische tuin en naar het plaatsje Albir.


Nieuw dit jaar, een heerlijke ontspanningsmassage voor iedereen op het dakterras. De avonden werden gevuld met o.a. Flamenco dansers, Live muziek, Barbecue en verse Paella.  Er is tijdens deze 10 dagen wat af gelachen, gepraat, gezongen, gedanst en geborreld. Het samen eten is al zo fijn en gezellig. Er worden alweer plannen gemaakt voor een volgende keer, dit ook omdat de mensen zo enthousiast zijn en liefst 2x per jaar willen gaan. 17 oktober gaan we weer een reis organiseren en in mei 2018.


Angelique de Snaijer

Als U een datum voor uw vakantie heeft vastgesteld belt U ons en kijken we of onze gîte beschikbaar is. Daarna nemen wij contact op met SERENA voor de reservering van een dialyseplek. Wij zullen daarbij zoveel mogelijk rekening houden met dag en uur van uw voorkeur. Hierna stuurt Uw Centrum zo snel mogelijk de medische gegevens naar SERENA. De nefroloog bepaalt daarna definitief of U bij hen gedialyseerd kunt worden.


Taradeau ligt ongeveer 15 km van Draguignan. Wij maken voor het vervoer gebruik van de taxi-diensten van Mike en Cathy. Zij reden voorheen op de ambulance en hebben dus een goede medische achtergrond. Het transport van en naar het Dialysecentrum is dus gewaarborgd, maar U moet wel zelf met de Nederlandse verzekering een regeling treffen voor de betaling.  Om U wegwijs te maken en voor eventuele vragen en opmerkingen is Ad bereid de eerste keer met U mee te rijden. Aan het Centrum zijn 3 nefrologen verbonden, waarvan er altijd één aanwezig is tijdens de dialyses. Tevens is er een diëtiste, een psychologe en een farmacien. Er wordt gebruik gemaakt van de hemodialyse (HD)- en hemodiafiltratie(HDF)-apparatuur van GAMBRO. Tijdens de dialyse-sessies wordt u koffie of thee met een broodje aangeboden en 's avonds een warme maaltijd.


Samenvattend: Binnen heerst een vriendelijke en ontspannen sfeer. Buiten schijnt de zon aan een strakblauwe hemel.

En op ruim een half uurtje rijden wacht de azuurblauwe Mediterrannée.Waag de sprong en kom, ondanks de ongemakken van een dialyse, genieten van een onvergetelijke vakantie!!
     Uit solidariteit geven wij U via vakantiedialyse.eu  10% korting  op de huurprijs van de gite.

  

Dialysecentrum

Dialysecentrum SERENA betrok in oktober 2005 zijn nieuwe établissement van 1700 m2 in Draguignan, naast de Policlinique Notre Dame. Een zeer praktische plek, want voor onderzoek en eventuele operaties kan snel de hulp ingeroepen worden van het medisch team van deze clinique. Sinds mei 2006 is Ad één van de 120 cliënten die daar 's morgens, 's middags, 's avonds of 's nachts dialyseren. Daarnaast ontvangt SERENA jaarlijks nog zo'n 100 dialyse-gasten tijdens hun vakantie in deze mooie regio van Frankrijk.


En voor deze laatste groep willen wij ons graag inzetten. Uit ervaring weten we dat het een hele stap is om in een ander centrum, laat staan in een ander land, te gaan dialyseren.Extra moeilijkheid is vaak ook nog de taal en voor Nederlanders is Frans vaak net een brug te ver. Jammer als uw vakantieplannen hierop zouden afspringen.  Wij willen U daarom graag helpen bij het regelen van uw vakantie-dialyse in SERENA en mochten er zich onverhoopt problemen voordoen dan kunnen wij ook als tolk optreden.

  

De gîte in Taradeau
Samen vooruit kijken

Dank voor uw advies en/of inbreng :

Kinderarts / Kindernefroloog  

Mw. drs. L. Koster - Kamphuis   

Dhr. ir. W. Bosman

Adviseur  ICT

Mw. A. de Snaijer  

Dialyseverpleegkundige

Eurocept Homecare - dialyse

Journalist vakantiedialyse.eu

Mw. J.H. de Visser  

Foto Journalist

VakantieDialyse  werkt  geheel  onafhankelijk  en  heeft  geen  enkele  financiële  binding.

Naar begin

Dank voor uw Back-link


Benieuwd  wie ons geholpen heeft met een back link?


klik dan hier.